Control Biològic i Espècies Invasores

Control Biològic i Espècies Invasores...
Control Biològic i Espècies Invasores...

Vespa asiàtica (Vespa velutina)

La vespa asiàtica (Vespa velutina) és una espècie de vespa de mida gran, que destaca pel seu color fosc, una franja groga sobre l’abdomen i les potes també grogues. Construeix nius que a l’estiu i la tardor poder ser força grans, en llocs molt diversos com coberts, finestres, arbres, i fins i tot al terra.

Causa perjudicis molt grans a l’apicultura, i també afecta l’agricultura com ara la vinya i la fruita dolça. Si es molesta el seu niu poden també esdevenir un perill per a la població.

Disposem de tota l’equipació i permisos necessaris per treballar amb la vespa asiàtica i ens encarreguem de combatre-la donant servei a l’administració, empreses i particulars. Realitzem un control integral de l’espècie, des de la captura de reines a la primavera emprant trampes selectives, fins a l’eliminació de nius en qualsevol circumstància. Duem a terme també divulgació als municipis per tal que la població aprengui a identificar-la.

Per més informació d’aquest servei, poseu-vos en contacte amb nosaltres i en cas urgent truqueu al telèfon 658 194 542.

Control Biològic i Espècies Invasores...

Tortugues aquàtiques exòtiques

En els estudis de tortugues aquàtiques autòctones que realitzem capturem també un bon nombre de tortugues exòtiques que no són retornades a l’aigua perquè perjudiquen l’ecosistema, i es duen a un centre de recuperació d’amfibis i rèptils mitjançant conveni. Poder retirar aquestes tortugues representa un alleugeriment de l’ecosistema, doncs competeixen amb les espècies autòctones i són depredadores de peixos, amfibis i altra fauna, causant un desequilibri.

Control Biològic i Espècies Invasores...

Mosquit tigre

El mosquit tigre (Aedes albopictus) és una espècie invasora d’origen asiàtic que va aparèixer a casa nostra fa aproximadament 15 anys. Cria en masses d’aigua molt petites que poden anar des de petites torretes, cubells d’aigua i altres recipients de patis i jardins. Aquesta proximitat a les llars fa que sigui una espècie molt molesta, que a més a més, les seves picades causen reaccions cutànies a algunes persones.

Combatem aquest mosquit d’una forma preventiva, informant a la població, i actuant amb productes totalment innocus per al medi allà on prolifera.

Control Biològic i Espècies Invasores...

Processionària

del pi

La processionària del pi (Thaumetopoea pytiocampa) és una papallona nocturna de mida petita, que es coneix sobretot en la seva fase larvària, quan fan les típiques bosses de seda als pins. Forma part de la dinàmica natural de boscos i zones arbrades amb pins. Malgrat tot, els hiverns suaus fan que es dispari la població i pugui afectar a diferents nivells. D’una banda por arribar a defoliar les capçades dels pins en els pitjors casos. I de l’altra, les erugues causen urticàries a nens i mascotes quan hi entren en contacte en espais verds on hi és present. Duem a terme un control de l’espècie allà on és necessari, potenciant els seus depredadors naturals i destruint nius quan són molt abundants, sempre emprant productes totalment naturals i innocus amb el medi. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us ajudarem a gestionar aquest problema de forma eficaç i ecològica.